Lapozgatók

E. L. James: A sötét ötven árnyalata

2017. február 04. 23:25 - Horváth Gábor Andor

A szürke ötven árnyalata sorozat

Tavalyi évhez hasonlóan, Valentin napon a romantikus ünneplésünket párunkkal idén is megejthetjük a moziban egy túlfűtött erotikával teli filmet nézve. Igen idén is egy E.L. James könyv adaptációval találkozhatnak a rajongok. A sötét ötven árnyalatát ugyanis 2017. február 8.-ától nézhetjük a mozivásznon. Szigorúan csak 18 éven felülieknek ajánlott.

fifty_shades_darker_uk_poster.jpg(kep)

Hogy milyen lesz a film? Íme az érdekfeszítő előzetes:

De előtte térjünk ki a könyvre:

2011-ben adta ki a könyvet az Ulpius, illetve új fordítással 2015-ben megint a könyvesboltok polcaira került a Libri jóvoltából. Azóta mindenkinek járt már a kezében a könyv, vagy leginkább mindenki szerzett róla egy kis információt, hogy eldönthesse, a hirtelen köztudatba robbanó sorozatot tényleg el szeretné-e olvasni, vagy figyelmen kívül hagyja, mondván eléggé tömegcucc lett belőle.

covers_176872.jpg(kep)

Tartalom:

A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni.
Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.

Pozitívum a könyvvel kapcsolatban:

Pozitívum a könyvvel kapcsolatban, hogy a cselekmény az első kötettől elvárhatóan továbbra is pörgős. Egy percig sem unatkozik az ember. Határozottan tetszett a könyvben a karakterek jellemfejlődése. Ahogy egy igazi párkapcsolattól várható, mind a két fél enged a másiknak, hogy egymáshoz igazítsák igényeiket és elvárásaikat. Ötletesnek bizonyult, hogy a mellékszereplők bevonásával további konfliktusokat állítson fel az írónő, ezzel is pattanásig feszítve a húrt, amúgy is izgalmas szerelmi történetében. Egyes mellékszereplőket jobban megismerhetünk a könyvben, akik már az első kötet óta piszkálják ez ember fantáziáját. Mrs. Robbinson sikeresen vakvágányra futott és talán büszkén kijelenthetem, hogy végre a kiérdemelt bánásmódot kapta. Külön figyelmet érdemel a krimi jellegű szál a könyvben, ami mondhatni a csattanót is tartogatja az olvasó számára. Ugyanis C. Grey egyik ex-alávetettje feltűnik a színen, ezzel édesítve, a nem éppen átlagosnak nevezhető hétköznapokat.

Sajnos van egy DE része a történetnek:

Számomra eléggé idegesítő volt a történetben, hogy minden egyes szexjelenetnél elolvashatjuk, hogy Ana mennyire szereti, ahogy Cristian férfiassága megtölti. Semmit sem változtatva a dolgokon néha már azt a hatást keltheti az olvasóban, hogy az író megint csinált egy CTRL+C, CTRL+V műveletet. Bár megeshet, hogy csak a magyar fordítás sikeredett ennyire félre? A második problémám a könyvel kapcsolatban, hogy számomra a tömény erotika már irracionális határokat vett fel. Egy nap az ötödik menetet tolni, már kicsit túlzás. Senki nem képes erre. Gyanítom a valóságban, már nőgyógyászati problémákba ütköztek volna. Ilyen nincs és nem is lesz. Teljes mértékben lehetetlen elképzelés számomra, hogy ennyit szexeljen valaki. Természetesen kíváncsi vagyok, ez hogy fog megjelenni a filmben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapozgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr6512144337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása