Lapozgatók

Lauren Blakely: Kőkemény

2017. június 07. 21:08 - Horváth Gábor Andor

2016-ban jelent meg a Művelt nép kiadónál a Kőkemény című könyv Lauren Blakelytől aki New York Times bestseller szerző.  A The Man of Rom Com sorozat első kötete hamar ledöntötte az embereket a lábáról.

(kep)author-pic-lauren-blakely.jpg

"Nem ​elég csak a jó szél, hölgyeim. Az árbóc mérete is számít.
Én pedig mindent beleadok. Nekem tényleg megvan MINDEN szükséges felszerelésem: jó külső, agy, komoly vagyon és egy jó nagy f@sz.
Alighanem seggfejnek gondolnak. Annak tűnök, nem igaz? Rohadt szexi vagyok, eszement gazdag, pokolian okos, és akkorával vagyok megáldva, mint egy ló.
De tudják mit? Még nem hallották a történetemet. Talán playboy vagyok, a New York-i pletykalapok annak neveznek. Csakhogy olyan playboy, aki valójában remek fickó. Ezért lettem különleges.
Az egyetlen gond, hogy apám miatt vissza kell vennem egy kicsit. Konzervatív befektetők akarják megvenni a zászlóshajóját – a Fifth Avenue-n lévő ékszerboltot –, ezért nem csupán kordában kell tartanom a kígyót, hanem elkötelezettnek kell látszanom. Rendben. Ennyit megtehetek apáért. Elvégre neki köszönhetem a családi ékszereket. Szóval megkérem a legjobb barátomat és üzlettársamat, hogy a következő hétre legyen a menyasszonyom. Charlotte benne van a dologban – azért mond igent, hogy viselhesse ezt a jókora követ.
Ám hamarosan a nyilvánosság előtti színlelés a hálószobában egyáltalán nem lesz megjátszás, hiszen Charlotte képtelen lesz majd tettetni a lábujjgörbítő, ablak rezegtető orgazmus-sikolyait, miközben új magaslatokba röpítem majd a lepedők között.
De azt hiszem, én azt nem tudom majd színlelni, hogy érzek iránta valamit…
Mi a csudába sodortam magam ezzel a… kőkemény dologgal itt?"

Szokatlanul indul a történet egy igencsak beképzeld férfi karakterrel, aki arroganciájával hamar felkelti az olvasó érdeklódését, ám idővel átlátunk a szitán és egy érzékeny embert ismerhetünk meg a zord külső mögött. Számomra érdekes volt, hogy végre nem egy női karakter szemszögéből látom az erotikus történeteket, hanem egy férfi gondolatait lehet végig követni. Természetesen találkoztam már pár hasonló könyvvel, ahol váltogatták a nézőpontot fejezettenként, de hogy egy könyv elejétől a végéig egy pasiról szóljon ritkaságnak számít, vagy csak az én kezembe nem akadtak még ilyen történetek.

covers_407606.jpg

(kep)

Annyira ne siessünk előre kezdjük csak a legelején. A könyv borítója egy igen csak szemet gyönyörködtető álomférfi testet mutat, amely utalás lehet a könyv címére, illetve egy hatalmas drágakövet tartalmazó jegygyűrű, ugyanis a főszereplő családjának egy nagy ékszerbolt hálózata van. A főszereplő egy bár tulajdonosa is, ahol történetünk kezdetét veszi. Az írónő az egész cselekményszálat nagyon szépen fokozatosan építi fel egymás után. Nagyon ötletesnek és jópofának találtam mind a történet menetét mind a karakterek megformázását, illetve a szövegkörnyezetet. Egyszerű könnyen érthető és mégis fent tartja az olvasó érdeklődését. Nem tudom azt mondani, hogy a könyv bármelyik részét untam volna, nagyon figyelmesen követhető minden cselekmény, semmi sincs eltúlozva, de azt sem mondhatom, hogy bárminek kis figyelmet fordított volna az írónő. Nem tagadom már szinte tökéletesnek éreztem a történetet. Természetesen, mint minden könyvben kell egy ütős katarzis a legváratlanabb pillanatban. Teljesen lenyűgözött, hogy milyen kis cselekmény morzsákból ekkora akadály alakult ki. Végig ott van az olvasó szeme előtt a szituáció minden egyes részlete, de mégsem érzékel belőle semmit, csak amikor a kulcs a helyére kerül és a motor már felbúgott. Ahogy minden könyvnél lenni szokott a katarzist a megoldás követi, ahogy ennél a könyvnél is megfigyelhető. Gyors, egyszerű, mégis frappáns lezárást választott az írónő. Nem feltételeztem volna, hogy ilyen könnyen fog működni a dolog, már-már azt hinné az ember, hogy álomba illő könnyedséggel ment végbe minden és kerültek a helyére az elvarratlan szálak. Nagyon tetszik a történetben, hogy mekkora energiát és hangsúlyt fektetett a családi eszmékbe és az erkölcsi elemekbe. A világon minden könnyebb lenne szinte, ha ilyen családja lenne az embereknek, és ilyen könnyedén meg tudnának beszélni bármilyen témát, illetve ennyire összetartanának. Az erotikus könyv rajongókat sem hagyja parlagon az írónő, elég pikáns részletekkel fokozza a hangulatot, de még sem éreztem úgy , hogy csak a szex körül forogna a könyv. Be kell vallani semmiben sem szenved hiányt a könyv és bátran merem mindenkinek ajánlani, de természetesen csak 18 év felett.

18985346_1601251133267111_399592190_n.jpg

(kep)

Ha kevesellenétek a 286 oldalon át tartó kis történetet, nem kell csüggedni, hiszen májusban jelent meg a sorozat második kötete a Mr. O, amely az első könyv után úgy gondolom nem kis mércét kell hogy megugorjon. Kíváncsian várom, mit alkotott folytatásnak az írónő és milyen új problémával találjuk szembe magunkat a régi megszokott karakterekkel kapcsolatban.

 

covers_413326_1.jpg

(kep)

"Csak ​hívj Mister O-nak. Mert a TE gyönyöröd a szuperképességem.

Ó te jó ég, ez jóóó a játék neve, amikor így érez egy nő, és ha a férfi nem végzi el a feladatát, a pokolba vele a hálószobából! Én a lábujjgörbítős, észbontó, lepedőmarkolós eksztázisról beszélek. Amit minden alkalommal nyújtok.
Úgy vélem, ez a gyönyör szuperhősévé tesz, és az a küldetésem, hogy mindig teljesítsek.
Ám nagy csalódást okozok, mikor egy bizonyos nő arra kér, tanítsam meg neki, hogyan nyerhet el egy férfit. Az egyetlen gond: a csaj a legjobb haverom húga, de túlontúl csábító, hogy ellenálljak, főleg, amikor kiderül, hogy az édes, szexi Harpennek mocskos gondolatai is vannak, és jól akarja használni azokat. Mégis mi baj lehetne abból, ha tartok a nőnek akit titokban kívánok néhány feltétel nélküli csábítás-órát.
Senki nem fogja megtudni, még akkor sem, ha egy pár mocskos szexüzenetet küldünk egymásnak. Na jó, párszázat. Vagy ha beragad a ruháján a zipzár. Vagy ha olyan tutajos tekintetet vet rám a vonaton az egész családja jelenlétében.

Az a baj, hogy minél több éjszakát töltök vele az ágyban, annál több napot akarok ágyon kívül is vele tölteni. És életemben először nem csupán arra gondolok, hogyan ríkassak meg egy nőt örömében, hanem arra, hogy miként tarthatnám a karomban sokáig, a jövőben.
Úgy tűnik, Mr. Orgazmus kalandjai csak most kezdődnek."

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapozgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr3112575553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása