Lapozgatók

Cassandra Clare világa II.

2017. május 01. 20:00 - Horváth Gábor Andor

526080_10150694218929376_896591125_n.jpg/logo/

 

 

bane-fb-coverphoto-851x315.jpg

/kep/

Cassandra Clare az árnyvadász világ iránt tanúsított elkötelezettségét bizonyítva és hogy megmutassa, hogy nem hagy minket kedvenc főhőseink nélkül, az írónő kis novellákat készített egy újabb mellékszereplőről, Magnus Bane-ről a Boszorkánymesterről, akinek hosszú életét és szerelemeit kísérhetik végig a rajongók. A Bane krónikák 10 db egyenként 56 oldalas novellákból tevődik össze, amelyek kifejezetten humorosra és cinikusra sikeredtek. Sajnos Magyarországon nem eredeti borítóval jelent meg a sorozat sokak bánatára, hiszen az angol borító szemet gyönyörködtető. Minden kötet borítója egy kis részletet jelenít meg, amely egyben egy portrét ábrázol Magnusról. Azért a hazai rajongók sem maradtak látvány hiányában, hiszen az itthoni sorozat gerincén egy-egy betű van feltüntetve, amely a helyes sorrendbe rakás után kiadja főhősünk nevét.

18197798_1476320055760220_1635510114_n_2.jpg

A tíz novella címei sorrendben:

1. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mi történt Peruban?
2. Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
3. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Vámpírok, pogácsák és Edmund Herondale
4. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös
5. Cassandra Clare – Maureen Johnson: A Dumort Hotel tündöklése
6. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése
7. Cassandra Clare – Maureen Johnson: A Dumort Hotel bukása
8. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?
9. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson: A New York-i Intézet csatája
10. Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)

campaigns_7389.jpg

/borito/

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mi történt Peruban? című novella fülszövege:

„Magnus Bane kalandjai

Jó oka van, hogy Magnus Bane személye nem kívánatos Peruban. Kövesd Bane dél-amerikai kalandjait, amint régi ismerősünk bajba sodorja boszorkánymester társait, Ragnor Fellt és Catarina Losst, megismerkedik számos hangszerrel (amelyeken borzasztóan játszik), valamint számos tánccal (amelyeket borzasztóan jár), majd magára haragítja házigazdáit, amikor valami kimondhatatlant tesz a Nazca-vonalakkal.”

bane_kronikak_eredeti_borito.jpg

/borito/

tsfa-tw-header.jpg

/kep/

Következő novella sorozata, amelyet az eddig már jól ismert Könyvmolyképző adott ki a Történetek az Árnyvadász akadémiáról címet viseli. Az eddig jól megszokott szereplőkkel találkozhattok benne, de a történetek leginkább Simon Lewisra összpontosítanak. Egy teljesen új szemszögből ismerhető meg, az eléggé esetlennek titulált fiú, aki nagy jellemváltozáson esett át a Végzet ereklyéi sorozat köteteiben. Illetve az előbb említett sorozat befejező kötetét követően (SPOILER ALERT!) kénytelen lesz újra felfedezni az Árnyvadász világot. Ebbe kaphattok betekintést a 10 db különálló novellán keresztül. Büszkébbek lehetnek a könyvtulajdonosok, hogy a Bane krónikákkal ellentétben a kiadó megtartotta a csodálatos eredeti borító terveket, így a könyveket egymás mellé helyezve egy mozaik képet alkotnak. Igazán látványos, hogy a Bane krónikák esetében ismert módszert megtartotta a kiadó és a könyvek gerincére egy-egy betű került, ami helyes sorrendbe téve kiadja a sorozat címét.

tortenetek-az-arnyvadasz-akademiarol.jpg

/borito/

A Történetek az Árnyvadász Akadémiáról novellák címei sorrendben:

1. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia
2. Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az elveszett Herondale
3. Cassandra Clare – Maureen Johnson: A Whitechapel réme
4. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok
5. Cassandra Clare – Robin Wasserman: Az imádott gonosz
6. Cassandra Clare – Robin Wasserman: Sápadt királyok, hercegek
7. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Keserű szájíz
8. Cassandra Clare – Maureen Johnson: Tűzpróba
9. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Örök éjre szánva
10. Cassandra Clare – Robin Wasserman: Kétszer száll alá az angyal

18191194_1476320162426876_2054910407_n.jpg

Az Árnyvadász akadémia fülszövege:

„Miután mondénként, aztán vámpírként élt, Simon nem gondolta volna, hogy egyszer még árnyvadász lehet belőle, ma azonban megkezdi tanulmányait az Árnyvadász Akadémián.
Vajon lehet-e belőle ugyanaz az ember, aki vámpírként volt? Képes lesz-e megint hőssé válni, és megfelelni a barátainak, Isabelle-nek, és legfőképpen önmagának?”

magisteriumlogo_4_036712dcb4.png

/logo/

Miután azt gondolná az ember, hogy már nem lehet ezt a világot tovább gyarapítani és színesíteni szebbnél szebb történetekkel, akkor ér a legnagyobb meglepetés. Az írónő már többször dolgozott együtt más írókkal a novellák kapcsán, de egy újabb sorozattal rukkolt elő, amely a Magisztérium nevet viseli. Társíróját Holly Black-et már megismerhettétek számos ismert könyv, mint például a Spiderwick krónikák kapcsán, de akár találkozhattatok vele az Átokvetők sorozatnál is, amelyet szintén a Könyvmolyképző kiadó fordított le magyarra és adta ki még 2013-ban. Hazai berkekben a Vaspróba néven futó első könyv 2014-ben került a könyvesboltok polcára, majd folytatása A rézkesztyű 2016-ban. Mint azt már egy korábbi cikkben is említettük a sorozat harmadik kötete idén tavasszal várható. A bronzkulcs árazás alatt áll a kiadó oldalán, így még sajnos nem előrendelhető. A sorozat 4. kötete 2017. október 10.-én jelenik  meg angolul a Scholastic kiadónál The Silver Mask néven, magyarra fordítva Az ezüst maszk.

6741_b1.jpg 7198_b1.jpg 7438_b1.jpg 46573.jpg

/boritok: vasproba, rézkesztyű, bronz kulcs, silver mask/

A Vaspróba című könyv fülszövege:

„A legtöbb gyerek bármit megtenne, hogy átmenjen a vaspróbán. Callum Hunt viszont nem. Ő el akar bukni.

Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet.
Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza… A cél az, hogy csődöt mondjon, csakhogy épp ebben mond csődöt.

Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé.

A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik…

A nagy sikerű szerzők, Holly Black és Cassandra Clare bámulatos képzelőereje nyomán most kezdetét veszi egy lélegzetelállító, szédületes, észveszejtő kaland a mágikus ismeretlenbe.”

25416_351271079375_2568364_n.jpg fd8e3382-1024x684.jpg

 

/Clare/ /Holly/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapozgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr6912464787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása