Lapozgatók

Zoe Sugg: Girl Online

2017. augusztus 18. 20:53 - Dori Weisz

(kép1)

"A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.

Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja…

Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?"

Egy ideje szemeztem már a Girl Online-nal, és a balatoni nyaralás tökéletes alkalmat nyújtott, hogy elolvassam. Könnyű és gyors és romantikus olvasmány volt, tehát teljesen megfelelt strandi olvasnivalónak.

Kellemesen csalódtam a köyvben, sokkal kevesebbet vártam, hiszen Zoella elsősorban nem ír. Manapság úgy vettem észre, hogy nagy divat lett, hogy a tini- és youtube sztárok könyvet írnak egy bizonyos szintű hírnév elérése után. Alacsony elvárásaimat részben az is okozta, hogy a célközönség, a YA műfaj alsó korosztálya.

Ahhoz képest, hogy tényleg nem vártam sokat tőle, teljesen magával ragadott a történet, és tudatosan le kellett lassítanom magam, hogy ne végezzek vele túl gyorsan. Ez nem nagyon sikerült :D Szerintem a könyv sikere legnagyobb részt a szereplőkön múlott. Penny és családja hihetetlenül szerethetőek, de a többi szereplő sem maradt le mögülük.

Az külön említést érdemel, hogy a látszólag könnyű történet számos komolyabb témát is feldolgoz. Ilyen például a veszteség és a trauma feldolgozása, az iskolai zaklatás, vagy a coming out.

A jó pontok ellenére, azért mégiscsak elég klisé volt a sztori, de szerencsére nem az elviselhetetlen kategória. Összességében leginkább azt tudnám rá mondani, hogy cuki volt, és jól feldobta a szabadság utolsó napjait, de tényleg inkább a 10-15 évesek a célkorosztálya.

Plusz infó: A Girl Online egy sorozat első része. A második rész 2015ben jelent meg angolul, a harmadik pedig idén ősszel fog. Magyarul idén jelent meg a 2. rész.

 (kép2)

"A ​25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapozgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr6912761824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása